721 / 875 550 | PO - PÁ 8:00 - 16:00
Lacné postreky - internetový obchod
0
Košík
0 Kč

Menu

Sklovitost jablek

Sklovitost jablekSklovitost jablek
Sklovitost jablek

Charakteristika choroby

I sklovitost jablek je fyziologickou chorobou a na plodech se projevuje často již před sklizní (obr. 1). Většinou začíná kolem jádřince, ale někdy pronikne až pod slupku plodů ve formě tmavozelených olejových skvrn (obr. 2). Pokud sklovité jablka rozkrojíme, kape z nich voda, která se dostala do mezibuněčných prostor. Vznik sklovitosti podporují velké výkyvy teploty mezi dnem a nocí koncem léta, jakož i pozdní sběr jablek. Jelikož nepostihuje všechny odrůdy, je i odrůdovou vlastností. Nejčastěji se vyskytuje na odrůdách Clivia, Dukát, Wredei, Starking, Ontario a Gloster.

Možnosti ochrany

Včasný sběr plodů a harmonická výživa stromů.

 

Doporučené přípravky
Tento eshop používá ke zkvalitnění služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto eshopu s tím souhlasíte.