• Slovensky
  • Česky
Nákup přes telefon 721 / 875 550

Hnědnutí dužniny jablek

Hnědnutí dužniny jablekHnědnutí dužniny jablek

Charakteristika choroby

Hnědnutí dužniny jablek je onemocnění fyziologického původu a ve zvýšené míře se vyskytuje tehdy, jestliže po teplém a suchém létě přijdou v září vydatnější srážky. Vlivem zvýšeného příjmu vody se plody rychle zvětší, mají však řidší dužinu a proto předčasně dozrávají a jejich dužina hnědne. Vznik onemocnění podporují i vysoké teploty v době sklizně a na začátku skladování. Hnědnutím dužniny nejvíce trpí odrůdy Ontario a Jonathan.

Možnosti ochrany

Pravidelné zavlažování rostlin v období sucha, včasný sběr a skladování jablek při nízkých teplotách. Jelikož hnědnutím dužniny bývají silnější postiženy velké plody, tyto je třeba přednostně zkonzumovat nebo zpracovat.

Doporučené přípravky
LEVNÉ POSTŘIKY | FIRMBOX, Brnianska 2343/153 | 911 05 Trenčín, Slovenská republika | e-mail: kontakt@levnepostriky.cz | tel.: +420 721 / 875 550
Tyto internetové stránky používají soubory cookies. Prohlížením webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.
Katalog chorob a škůdců
Tento eshop používá ke zkvalitnění služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto eshopu s tím souhlasíte.