721 / 875 550 | PO - PÁ 8:00 - 16:00
Lacné postreky - internetový obchod
0
Košík
0 Kč

Menu

Hnědnutí dužniny jablek

Katalog chorob a škůdců » Jabloně » Hnědnutí dužniny jablek
Hnědnutí dužniny jablekHnědnutí dužniny jablek

Charakteristika choroby

Hnědnutí dužniny jablek je onemocnění fyziologického původu a ve zvýšené míře se vyskytuje tehdy, jestliže po teplém a suchém létě přijdou v září vydatnější srážky. Vlivem zvýšeného příjmu vody se plody rychle zvětší, mají však řidší dužinu a proto předčasně dozrávají a jejich dužina hnědne. Vznik onemocnění podporují i vysoké teploty v době sklizně a na začátku skladování. Hnědnutím dužniny nejvíce trpí odrůdy Ontario a Jonathan.

Možnosti ochrany

Pravidelné zavlažování rostlin v období sucha, včasný sběr a skladování jablek při nízkých teplotách. Jelikož hnědnutím dužniny bývají silnější postiženy velké plody, tyto je třeba přednostně zkonzumovat nebo zpracovat.

Doporučené přípravky
Tento eshop používá ke zkvalitnění služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto eshopu s tím souhlasíte.